ازدواج سن کم چه عواقبی دارد؟ معایب و مزایا

ساخت وبلاگ

بسیاری از والدین بر این باورند که اختلاف سنی برای دختران و پسران به منظور ازدواج الزامی است. این بحث درست است  اما آنان این نکته را در نظر نمیگیرند که اختلاف سنی در ابتدا برای همگان مشکل ساز نیست به این معنی که بسیاری از زوجین در سال های اخیر با اختلاف سنی کم و یا با سنی یکسان ازدواج کرده و زندگی خوشی را تجربه کرده اند اما بعضی نیز با همین شرایط دچار مشکل می شوند درواقع این موضوع بسته به بلوغ فکری و آن خواست فرد از زندگی دارد و شرایط فکری زوجین است که وضعیت زندگی و شرایط آن را رقم می زند.

سن کم دختر در ازدواج

اما شرایط و آمار نشان می دهد که اختلاف سنی زیاد همواره مشکل ساز بوده است.

طرز تفکر و همچنین عقیده ی آنان بسیار متفاوت است و هنگامی که چند سالی از زندگی بگذرد، این اختلافات با توجه به انگیزه زندگی آنان که فرد بزرگتر حال و حوصله کاری نداشته و فرد کوچکتر خواهان شادی و تفریح است ، نمایان می شود.

اصولاً در این موارد دختران بسیار کوچک تر بوده و مردان با سن زیاد انتخاب می شوند!

جالب است بدانید که در قدیم، همواره عقیده بر این بوده است که دختران با سنین کم می بایست با پسرانی بالغ و با سنین بالا ازدواج کنند اما هر چه جلوتر آمدیم این اختلاف کمتر شده و زندگی ها بهتر شده است. زیرا اختلاف سنی کم فاصله طرز تفکر کمتر را در بر داشته و زندگی ها زیبا تر خواهند شد.

فرصت یا تهدید سن کم دختر در ازدواج

ازدواج دختر در سن کم، موضوعی که در گذشته یک رسم و سنت بوده، امروزه به یک چالش تبدیل شده است. اکنون سن کم دختران در ازدواج مخالفان و موافقانی دارد که هر گروه دلایل خاص خود را عنوان می کنند.

عده ای سن کم دختر در ازدواج را یک فرصت می دانند:

همراه با شوهرت جوانی می کنی، از زندگی جلو می فتی، کمتر درگیر رابطه قبل ازدواج و شکست روحی می شی و…

عده ای دیگر نیز این شرایط را یک تهدید و خشونت علیه زنان به شمار می آورند: ” دختری که نمی تونه از نظر قانونی گواهی نامه رانندگی بگیره و جاهای رسمی امضاء بزنه، چطور می تونه آماده مادر شدن و همسری کردن باشه؟”

سن کم دختر در ازدواج

ازدواج زودرس یا ازدواج در سن کم

ازدواج زودرس یا ازدواج در سن کم طبق تعریف به ازدواج قبل از ۱۸ سالگی گفته می شود که نوجوان، از نظر بلوغ جسمانی و شناختی_عاطفی به رشد کافی نرسیده است.

با تغییر سبک زندگی از حالت سنتی گذشته به زندگی مدرن، اکنون دیگران دختران تنها در نقش زن خانه دار و فردی که از نظر اقتصادی به پدر سپس به همسر خویش وابسته است، قرار ندارد.

امروزه همراه با افزایش سطح تحصیلات و افزایش میزان شاغل بودن دخترها، شاهد بالا رفتن سن ازدواج دختر و پسر هستیم.

با این وجود همچنان عده ای از دخترها به دلایل مختلف، در سن کم وارد خانه بخت می شوند.

دلایل ازدواج زودهنگام دخترها

علت سن کم دخترها در ازدواج می تواند در تقسیم بندی زیر قرار گیرد:

اصرار دختر

تجربه عشق ناگهانی در دوره نوجوانی را می توان یکی از دلایل سن کم دختران در ازدواج عنوان نمود.

همچنین دخترانی که برای فرار از تنش های خانه پدری، کسب استقلال و نزاع با والدین ازدواج را انتخاب می کنند، در این دسته از ازدواج های زودهنگام قرار می گیرند.

این موضوع بخصوص در خانواده هایی که تسلط کمی بر فرندشان دارند و یا نگران تهدید هایی از جنس (فرار و خودکشی) هستند، بیشتر به چشم می خورد.

اجبار خانواده 

اجبار خانواده ها برای ازدواج فرزندشان در سن کم ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد از جمله:

  1. نگرانی از مجرد ماندن دخترشان
  2. شرایط بد اقتصادی
  3. حفظ پاکدامنی و نگرانی بابت به گناه افتادن یا از دست دادن آبروی خود و فرزندشان

دردسرهای ازدواج دخترها در سن کم

فرار از خانه یا بازگشت به خانه؟!

هرچند لزوما سن کم دختر در ازدواج نشان دهنده ی شکست در ازدواج نبوده و همه دخترانی که در سن کم ازدواج می کنند، با پشیمانی و افسوس از زندگی و انتخاب خود صحبت نمی کنند.

اما سن کم دختر در ازدواج به احتمال بیشتری با مسائل و مشکلات زیر همراه است:

محرومیت بیشتر از تحصیلات 

سن کم دختر در ازدواج بخصوص اگر با فقر اقتصادی و افزایش مسئولیت ( خانه داری، تربیت فرزند) همراه باشد، منجر به محرومیت از تحصیلات و شغل می شود.

این موضوع بخصوص برای دخترهایی که از استقلال کافی برخوردار نیستند و در تصمیمات مهم تابع نظر همسر و خانواده همسرشان قرار دارند بیشتر به چشم می خورد.

علاوه بر این آموزش ناکافی خود باعث وابستگی بیش تر و ضعف مهارت های اجتماعی، فرزندپروی و همسرداری می گردد.

حاملگی های زودرس و ناخواسته

طبق تحقیقات صورت گرفته بارداری های زودرس، احتمال سقط جنین یا تولد نوزاد نارس و کم وزن را افزایش می دهد.

همچنین دختران کم سن که از حمایت اجتماعی و مهارت های لازم برخوردار نیستند به احتمال بالاتری در بزرگ کردن و تربیت فرزندان، با نگرانی و ناتوانی دست و پنجه نرم می کنند.

انزوا: دختران کم سن که بر اثر عشق شدید نوجوانی و یا اصرار خانواده ازدواج می کنند ممکن است با ترک تحصیل و رها کردن لذت ها و تفریحات اجتماعی دوستانه ای که در گذشته داشته اند، به انزوا برسند.

ما ما سایت...
ما را در سایت ما ما سایت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان mamasite بازدید : 103 تاريخ : دوشنبه 6 تير 1401 ساعت: 17:57